In Zappbios: Bannebroek's got talent. Een licht absurde film in documentaire stijl over de flink absurde wereld van vandaag, van de makers van onder meer 'Lang en gelukkig' (bekroond met drie Gouden Kalveren).

heel Bannebroek op zijn kop

Bij de jaarlijkse talentenjacht voor jongeren staat heel Bannebroek op zijn kop. De vrienden Max en Willy doen mee met een goochelact. Belangrijke tegenstanders zijn de streberige Franklin en Laura, het meisje op wie Max heimelijk verliefd is. Terwijl de talentenjacht vordert, loopt de spanning op. Tussen de twee vrienden is het niet meer zoals vroeger. De jury vertelt Max dat hij beter alleen door kan gaan. Als hij ook nog denkt dat Laura voor hem kiest, laat hij Willy vallen. 

Max en Willy

Als de finale nadert, blijkt Willy verdwenen en staat Max voor belangrijke keuzes. Kiest hij voor zichzelf ten koste van zijn vriendschap met Willy? Vindt hij een manier om Laura te veroveren en tegelijk de winnende act op te voeren? Max moet tonen uit welk hout hij is gesneden. Kiest hij voor roem of vriendschap?

interview

De VPRO interviewde Arjan Ederveen en Pieter Kramer over hun jarenlange samenwerking en hun film Bannebroek's got Talent: 

cast & crew

Cast: Rory Mijnen, Lars Henckens, Imme Buesink, Pepijn Stoter, Arjan Ederveen, Romijn Conen, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Patrick Stoof, Dick van Toorn, Rogier Philipoom, George van Houts, Laus Steenbeke, Loes Schnepper, Ruben van der Meer, Beppe Costa, Ralf Mackenbach
Regie
: Pieter Kramer
Scenario
: Don Duyns
Director of photography
: Piotr Kukla
Editor
: JP Luisterburg
Licht: Frank van Hekken
Geluid: Victor Horstink
Production design: Elsje de Bruijn
Kostuums: Monica Petit
Make-up & haar: Leendert van Nimwegen
Uitvoerend producent: Mendy Post
Producent: Hazazah Pictures & Orange Film
Omroep: VPRO