'Munya in mij', gemaakt door Mascha Halberstad, gaat over de zware Munya van tien. De film won prijzen in binnen- en buitenland.

Meer over Munya

Munya probeert op haar dagelijkse route naar de Turkse supermarkt tevergeefs het bankje met pesters te ontwijken. En dan heeft ze ook nog eens een moeder die het haar niet makkelijk maakt. Tot ze zich op een dag beseft dat ze zich niet moet verbergen. Ze moet zich juist laten zien...

Deze bijzondere animatiefilm, gemaakt door Mascha Halberstad, heeft de Rockie Award én de Jury Grand Prize in Canada gewonnen.
Om dat te vieren doken we een prachtig filmpje op dat Mascha eerder maakte: 'Eendje Kwak kookt zijn eigen potje', geschreven en ingesproken door Gerard Reve:

Eendje Kwak kookt zijn eigen potje
Een sprookje van Gerard Reve over het vieze huisje van eendje Kwak dat wordt schoongemaakt door andere eendjes. Eendje Kwak is daar ontevreden over en kookt een pannetje van zijn eigen stront dat de hele stad overstroomt.

meer over munya

Om een stopmotion animatiefilm te maken heb je heel veel geduld nodig, want elk shot wordt apart gefilmd. Voor 'Munya in mij' zijn de makers wel 8 maanden in de weer geweest met de kleine poppetjes. Mascha Halberstad deed de regie, Fiona van Heemstra schreef het scenario en Marleen Slot produceerde de film.

Benieuwd hoe zoiets wordt gemaakt? Bekijk dan het kijkje achter de schermen hieronder:

Liam, frontman van de band The Prodigy, was ook onder de indruk van Munya in mij. Zo erg dat hij regisseur Mascha Halberstad benaderde om voor de band een nieuwe clip te maken. In De Wereld Draait Door vertelt ze met animator Elmer Kaan hoe dat ging: 

En zo werd de videoclip 'Wild Frontier' van The Prodigy gemaakt door twee Nederlanders: regisseur Mascha Halberstad en animator Elmer Kaan: