Korte Golf is een luister-event met een wedstrijd voor de mooiste radiodocumentaire van drie minuten. De beste zijn op zondag 13 oktober te horen, samen met nog andere sprankelende audio-verhalen. De presentatie is in handen van de Vlaamse cabaretier Wouter Deprez.

Uitreiking Korte Golf Radioprijs
Zondag 13 oktober, 16.00-18.00 uur
Brakke Grond, Amsterdam. 

De inzendingen moesten aan drie voorwaarden voordoen: er moesten twee generaties en een functionele/narratieve echo in voorkomen, en de titel moest een huishoudartikel bevatten.

luister naar een compilatie van de genomineerden:

Iedereen mocht meedoen, groentjes én ervaren rotten in het radiovak.
De jury nomineerde de volgende zes 'korte golven' voor de Korte Golf juryprijs 2013:
  • De vrouw met de stofzuiger – Nikki Dekker
  • Ollie en de eierwekker – Aletta Becker
  • De spons erover – Anik See
  • God, mens eierwekker – Gustaaf Haan
  • Ambi pur – Mich─Śle Cuvelier
  • Deksel – Jesper Buursink

Tijdens een feestelijke luistermiddag gepresenteerd door de Vlaamse radiomaker en cabaretier Wouter Deprez zal de keuze van de jury bekend worden. Het publiek mag meestemmen voor de publieksprijs, waarvoor alle inzendingen meedingen.
Wees erbij!  

Reserveren kan via de Brakke Grond.

Maandag 14 oktober is een verslag van deze middag te horen in De Avonden op Radio 6 (tussen 21.00-23.00 uur) en Villa VPRO op Radio 1 (tussen 15.30 en 16.30 uur)

Op 20 en 27 oktober zijn de zes genomineerde inzendingen te horen in Holland Doc Radio op Radio 1 (tussen 21.00-22.00 uur).
 

Korte Golf is georganiseerd door Grenzeloos Geluid (NL) en In The Dark Antwerpen (BE), in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.