Letters breien

Letters breien

Het handbreipatroon van de PRO VPRO sjaal

U bent enthousiast geworden door het sjaalverhaal uit VPRO Agenda, hebt de breipennen tevoorschijn gehaald en vier bollen wol aangeschaft. Dan kunt u bijna aan de slag. Download het PDF-bestand en print het telpatroon uit. Het werkt het prettigst als u het daarna zodanig vergroot dat de vakjes makkelijk te tellen zijn.

De letters PRO VPRO worden gevormd door de afwisseling van rechte en averechte steken. Volg het telpatroon nauwkeurig, waarbij u het patroon aan de goede kant van het werk van rechts naar links leest, en aan de verkeerde kant van links naar rechts! Houd hierbij steeds voor ogen hoe het werk er aan de goede kant uit komt te zien: bij een wit hokje aan de goede kant breit u een rechte steek (een v’tje dus), een grijs hokje geeft aan de goede kant een averechte steek (een ribbel). Het makkelijkst is om even een streepje te zetten aan het begin van de naald (óf rechts óf links) en daarna met een marker iedere gebreide naald af te strepen. De randen breit u net als de boord in gerstekorrel.

Nazorg
Komt u er niet uit? Mail uw vragen naar gids@vpro.nl, o.v.v. breipatroon. Uw vragen worden beantwoord door de breicoördinator.
 

De breicoördinator van de VPRO Gids

advertentie