De billen van Nicki

, tim den besten

Nicki Minaj, de vrouw die wereldwijd bekend werd als ‘de zingende kont’ heeft een nieuwe videoclip waarin haar uit de kluiten gewassen billen wederom veel aandacht trekken, en ook wel verdienen.

Het liedje bij de clip heet Anaconda en na analyse denk ik dat het gaat over een grote gevaarlijke slang die in haar bil wil. Uit het leven gegrepen dus, net als veel van Nicki’s eerdere werk. Nicki bezingt het leven zoals het anno 2014 nu eenmaal is. Wanneer je het vrolijke liedje hoort zal er meteen een belletje gaan rinkelen want het is zo ongeveer een remake van Baby Got Back (‘I like big buts and I cannot lie’).
 
Een fan van Nicki’s muziek ben ik niet echt, maar een zwak voor haar als mens heb ik wel. In al haar videoclips lijkt het namelijk alsof ze best wel hard gaat.  Ze rolt constant met haar ogen alsof ze ieder moment kan vragen waar de after is, en als ze zingt bewegen haar lippen alsof ze met haar mond een muntje opraapt van straat. Tegelijkertijd schudt ze agressief en behoorlijk dwangmatig met haar billen. Alsof ze een tik heeft. Als Nicki dit alles in de disco zou doen zou ze worden opgepakt door de dierenbescherming. Maar gelukkig is haar leven een videoclip. In het kort is het plot van de clip dat Nicki met haar vriendinnen - die toevallig ook grote billen hebben - is verdwaald in het oerwoud, ze zijn superbang voor de anaconda’s en hebben daarom al hun kleren uitgedaan. Dan gaat Nicki ineens fitnessen. En daarna heeft ze honger en gaat ze bananen eten met slagroom. Door de zenuwen spuit Nicki ook wat slagroom op haar borsten. En dan gaat ze weer met haar billen schudden. De anaconda komt nooit - dus er was eigenlijk niks aan de hand -  maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren. Ik vind het een leuke videoclip, vrouwen die een abonnement op Opzij hebben vinden dat denk ik niet.
 
Hoe dan ook: de kont van Nicki heeft geen windeieren gelegd, Anaconda is in een maand meer dan 135 miljoen keer bekeken en een hit op heel planeet aarde. Maar zonder wrijving geen glans dus het zal voor Nicki soms ook moeilijk zijn om zoveel billen te hebben. In de tram of in de bus naast iemand zitten zal voor haar niet makkelijk zijn. Om nog maar te zwijgen over hoe ze haar ov-chipkaart uit haar kontzak krijgt. Het enige minpuntje aan de videoclip is wat mij betreft dat hij niet eindigt met een shot vanuit een toiletpot; dat Nicki er met haar blote reet op gaat zitten, haar anus zich uitzet, en je ziet hoe er langzaam een drol uit glijdt. Wat mij betreft een gemiste kans.
advertentie