de vpro.nl seksavond

Wij doken de archieven in en presenteren vanavond de seksuele hoogtepunten van de VPRO.

alle programma's uit bovenstaande video zijn hieronder in z'n geheel te bekijken

De VPRO bracht eens een avondvullende ode aan de Cinema Erotica - van erotiek tot expliciete seks uit de jaren zeventig - maar de promo die daar speciaal voor werd gemaakt, mocht niet op tv worden uitgezonden. Hier wel:

100% AB Show

In de 100% AB Show heeft Gavier Guzman de allochtone Phil Bloom te gast. Gelukkig zijn daar wél beelden van!

blindenporno

Het gaat bij seks natuurlijk niet alleen om het zien, het gaat ook om.... het horen. VPRO-Gids redacteur Hugo Hoes vroeg zich af hoe dove mensen dan toch rode oortjes kunnen krijgen. Hij schreef er een artikel over - dat je ook kan luisteren.

Hoor in 1 minuut alles over voortplanting, condooms en seks bij de bovenburen.

1 minuut

ovt gouden tijden

Het gekste verhaal is misschien wel dat de VPRO ooit live seks heeft uitgezonden op de radio. Het was 1991 en van de zendercoördinatoren moesten radioprogramma's steeds meer hetzelfde uit gaan zenden. De VPRO kwam in opstand, organiseerde een hele radiodag over de toekomst van de radio en onder het motto ‘radio is het wekken van illusies’ en ‘luister naar wat niet meer kan op de radio’ werd geneukt in het vooronder van het schip de MS Mercuur.

masturberen voor de wetenschap

Vrouwen hebben dus net zo veel zin in seks als mannen. Als ze dat niet hebben, dan doet de man iets fout. Dat stelt de Canadese neurowetenschapper Jim Pfaus in Labyrint. We nemen een kijkje in het brein tijdens De Daad.

vpro seksodyssee

In 2002 gingen een groot aantal makers van de VPRO in een drie uur durende ontdekkingstocht door Nederland, op zoek naar seksuele ervaringen en opvattingen van 30 mannen en vrouwen, jong, oud, blank, gekleurd, homo, hetero. De tocht geeft een duidelijk beeld van preutsheid anno 2013.

theo & thea

Haal je kleine kinderen of broertjes en zusjes er snel bij want voor seks is enige basiskennis vereist, en wie kunnen die kennis beter seksueeloverdragen dan Theo en Thea? Niemand! Daarom nu seksles van Thea en Thea.

met dank aan:

Presentator: Tim den Besten
Productie: Mariska Schneider
Regie, samenstelling, camera: Leonieke Verhoog
Montage en samenstelling: Nikki Dekker
Kreunondersteuning: VPRO Digitaal

Met bijzonder veel dank aan de sekstipgevers:

Frank Wiering, Hans Simonse, Dini Bangma, Nienke Feis, Gerhard Busch, Maxim Hartman, Lotje IJzermans, Jair Stein, Hugo Blom, Hugo Hoes, Clementine Vervoordeldonk, Stan van Engelen, Karen de Bok, Karen van Dijk, Tim den Besten, Nikki Dekker, Jonathan Maas, Ilse van der Velden, Tamara van den Berg, Willem van Zeeland, Elja Looijestijn, Erik van Heeswijk & Francine van der Lee. 

 

alles over seks