Vergeet Facebook en Twitter; voetbal is het grootste sociale netwerk van Nederland. Geen sport verbindt zo dwars door alle lagen van de bevolking heen. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders spelen het en vele miljoenen kijken er met plezier naar. De zwart-wit portretten van fotograaf Carla Kogelman illustreren het dagelijks leven. Maar voetbal is veel meer dan achter een bal aan rennen.

Fotograaf Carla Kogelman volgde F1 van de Amsterdamse amateurvoetbalclub AVV-SDZ (Amsterdamse Voetbal Vereniging Samenspel doet Zegevieren). De club heeft haar thuisbasis aan de Transformatorweg in Amsterdam West. De fotoserie I am Football is het resultaat van een nieuwsgierige fotograaf op zoek naar opvallende en alledaagse momenten in een kleine voetbalwereld.
 
Opening zondag 22 juni 2014 om 16.00 uur
Expositie tot zondag 21 september
Locatie: Piet de Gruyter
Van Limburg Stirumplein 4-6 Amsterdam

 

tegenlicht

Meer voetbal bij VPRO's Tegenlicht:

Trade Mark 2010: Over de opbrengsten van het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika

Kapitale Kracht van Geluk: Over Braziliaans topondernemer Semler die rijk werd door zijn werknemers gelukkig te maken (zo kan het ook!)

Het gretige brein: De aftrap vanavond wordt gedaan door een dwarslaesiepatiënt in robotskelet dat door brein wordt aangestuurd (als het goed is). Dat project was in deze aflevering te zien.

Aanvalluh: Over voetbalsupporters uit Polen en corruptie in Oekraine tijdens EK 2012.