Het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex, het Amsterdamse Kriterion organiseren voor de tweede keer met VPRO Cinema het Vlaamse Film Festival. Horror, liefde en humor door Vlaamse en voor Hollandse ogen.

Met dank aan 20 jaar samenwerking

Het Vlaamse Film Festival viert de 20e verjaardag van het Cultureel Verdrag tussen Vlaanderen en Nederland met de vertoning van de beste Vlaams-Nederlandse coproducties uit die periode. Films die indruk maakten omdat ze rauw en compromisloos zijn, over relevante levensvragen gaan en worden opgediend met de nodige zwarte humor en pintjes bier. Een mooie mogelijkheid om De Helaasheid der Dingen of De Zaak Alzheimer  (weer) in de bioscoop te zien.

Nieuw werk van jong talent

Gust van den Berghe won met zijn films prijzen op grote internationale filmfestivals, en werd geselecteerd voor Cannes. Zijn nieuwste film Lucifer is een bijzonder filmische interpretatie van Vondels gelijknamige treurspel. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gooiden hoge ogen met hun afstudeerwerk Broeders en openen het festival met hun publieksfilm Image. Regisseur Jonas Govaerts wist voor zijn horrorfilm Welp de geweldige cameraman Nicolas Karakatsanis (oa Rundskop) te strikken. Griezelig en prachtig dus. 

meer over het vlaamse filmfestival