home smart home expo

home smart home expo

Het internet komt ons huis binnen. Doodgewone apparaten zoals tv, koelkast, thermostaat wordt steeds vaker gekoppeld aan het internet. Deze apparaten, ook wel smart connected devices genoemd registreren alles, leggen gewoontes vast en voorspellen jouw gedrag. Bij de Home Smart Home expositie in het Albert van Abbehuis kom je alles te weten over deze apparaten.

expositie

In het Albert van Abbehuis verkent VPRO Medialab de toekomst van samenleven met slimme digitale systemen. De expositie bestaat uit verschillende kamers die ieder een ander licht werpen op de technologie.

Gedurende de Dutch Design Week is het Albert van Abbehuis iedere dag gratis te bezoeken tussen 11:00 en 18:00. Benieuwd wat er naast de expositie nog meer te zien en beleven is in het huis? Klik hier voor meer.

expositie

Albert van Abbehuis, Bilderdijklaan 19 Eindhoven
Toegang gratis, van 11-18.00 uur.

connect-kamer

Steeds meer huishoudelijke apparaten worden ‘slim’: ze worden verbonden aan het internet en kunnen zo informatie opslaan en uitwisselen. In deze ruimte zie je een greep uit het aanbod van bestaande smart home devices. Ook kun je zelf in gesprek gaan met een digital home assistant en is er een medewerker aanwezig die je alles kan vertellen over hoe de home assistent werkt.

Te zien zijn onder andere:

Een smart bewakingscamera 
Een smart air humidifier
Een smart thermostaat 

Curatie: Albert van Abbehuis en VPRO Medialab

disconnect-kamer

Als straks ook alle apparaten in je huis verbonden zijn aan het internet, waar kun je dan nog heen als je even niet ‘connected’ wil zijn? In deze ruimte zie je werken van een aantal kunstenaars die mogelijkheden verkennen om jezelf te beschermen tegen de alom aanwezige technologie of er zelfs aan te ontsnappen.

Te zien zijn onder andere: 

Een fotoreeks van Robin Alysha Clemens
The Anti-drone tent
Signaal blokkerende kleding

Curatie: Albert van Abbehuis en VPRO Medialab

shorts

Onderdeel van de expositie zijn drie korte films die allen de nabije toekomst van leven met smart devices laten zien. Zijn deze scenario’s wenselijk? De korte films zijn gemaakt door jong, aanstormend talent: MAYA (Nils en Anouk Vleugels), ALEX (Levi Verspeek en Roman Strijbos), RITA (Elly Scheele en Ivo van Aart).
De films zijn te zien in het Albert van Abbehuis. Ook kun je hier een kaartje kopen voor de debatavond in de Effenaar, waar de onderwerpen uit de films worden besproken door experts. Kan je echt niet langer wachten? Dan kan je ze ook hier zien!

credits

Albert van Abbehuis 
Curator Connect & Disconnect 

Volle Kracht
Vormgeving

VPRO Medialab
Annelies Termeer: Eindredactie
Samantha Castano: Productie
Elize Nieuwboer: Marketing en communicatie
Anne-Linde Munsterman: Stagiaire

expositie

Albert van Abbehuis, Bilderdijklaan 19 Eindhoven
Toegang gratis, van 11-18.00 uur.

advertentie