In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 1 mei

boekentips

Arnon Grunberg raadde de volgende boeken aan:

  • Messi en Suárez. De gelekte gesprekken van Carolina Trujillo
  • Michael Kohlhaas van Heinrich von Kleist
  • Echt gebeurd is geen excuus van Heinrich von Kleist
  • Here in Our Auschwitz and Other Stories van Tadeusz Borowski

in de uitzending

Deze speciale uitzending stond in teken van Arnon Grunberg en zijn werk. In mei krijgt Arnon Grunberg de P.C. Hooft-prijs uitgereikt, Nederlands belangrijkste literaire oeuvreprijs. Hij ontvangt de prijs voor zijn verhalend proza. Daarom maakteBrommer op zee een speciale aflevering met Grunberg als hoofdgast waarin zijn romans en verhalen uitgebreid besproken werden. 

In het schrijfhok nam Emma Curvers plaats, op uitnodiging van Grunberg. Hij gaf haar een opdracht en zij antwoordde live in de uitzending. Curvers schreef onder andere Iedereen kan schilderen en Melktanden. 

Ook zagen we een korte film, waarin Grunberg een vraag stelt aan het fictieve personage Elizabeth Costello uit het werk van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee. Coetzee zelf schreef de antwoorden en tweevoudig Theo d’Or-winnaar Ariane Schluter speelt Elizabeth Costello. De film is gemaakt door Rob Hodselmans. De gehele briefwisseling is hier te lezen.

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.