In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 10 april

boekentips

 • Erik Somers en René Kok
  Adolf Hitler. De beeldbiografie
 • Antonio Scurati
  M. De zoon van de eeuw 
 • Antonio Scurati
  De man van de voorzienigheid
 • Jessica Au
  Koud genoeg voor sneeuw 
 • Paul Verhaeghe
  Intieme vreemden 

in de uitzending

Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer was te gast. Hij schreef het Boekenweekgeschenk Monterosso mon amour. De novelle gaat over Carmen, een vrouw van middelbare leeftijd die als vrijwilliger in de plaatselijke bibliotheek werkzaam is. Ze heeft een belofte in te lossen. En besluit terug te gaan naar Italië, naar een dorp aan de Ligurische kust, waar ze ooit tijdens een vakantie haar allereerste liefde ontmoette. 

Filosoof en romancier Eva Meijer gelooft niet dat er een toekomst bestaat waarin Nederland geen gevolgen van de klimaatcrisis te verduren krijgt. In haar nieuwe roman Zee Nu komt de zee elke dag een kilometer verder landinwaarts. Toch schetst het boek geen doemscenario, hoewel dat óók haar bedoeling is. Integendeel, het laat ook een hoopvol en veerkrachtig beeld van de mens zien.

Anne Eekhout zat in het schrijfhok. Ze kwam een half jaar geleden met haar vierde boek, Mary. Een roman over de tienerjaren van Mary Shelley, de jaren waarin Frankenstein vorm begon te krijgen in haar hoofd. Lees de brief die zij schreef.

En een introductie van de nieuwe Dichter des Vaderlands van België: de Vlaams-Turkse dichter en schrijver Mustafa Kör. Kör zal per jaar zes gedichten schrijven over verschillende thema’s die het hele land aanbelangen. Bekijk de reportage door Teus van Sintmaartensdijk.

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar boek heen. Deze maand lezen we: Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts. Meer informatie over het boek vind je hier.

Meer informatie over de boekenclub vind je hier. Lees elke maand gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.