Welkom bij De industrie: over Drugsland Nederland

De Industrie is een online interactieve documentaire, een VR-installatie en een podcastserie die laat zien hoe drugs overal zijn en iedereen er mee te maken heeft - van elektricien tot pizzakoerier, van boer tot burgemeester. Luchtig, humoristisch en soms banaal, biedt De industrie in kleine persoonlijke verhalen een inkijkje in hoe de drugindustrie in Nederland in elkaar zit. En hoezeer onder- en bovenwereld verweven zijn in het leven van alledag.

interactieve documentaire

In de online documentaire worden drugsnetwerken in kaart gebracht en vertellen wiettelers, coke-baronnen en xtc-koeriers over de kick en de stress van het illegale werk. De persoonlijke verhalen zijn gekoppeld aan interactieve locaties om inzicht te geven in de Nederlandse drugshandel.

Bekijk hier de interactive →

radio- en podcastserie

Naast de interactieve locaties en audioverhalen online zond Radio Doc op NPO Radio 1 losse verhalen uit. Dit zijn intieme portretten van onopgemerkte buren tot een ex-drugsbaron, die samen de netwerken van de drugsindustrie blootleggen. Alle afleveringen staan online als podcastserie en zijn hieronder te beluisteren.

televisie

Op 11 november 2017 stond Andere tijden in het teken van De industrie. In de jaren 70 trof je in Brabantse schuren geen drugslabs aan maar illegale alcoholstokerijen. De oude netwerken van de botersmokkel hadden een nieuwe rol gekregen. Eind jaren 80 stapte men opnieuw over, nu van drank naar amfetamine...

Kijk hier de aflevering van Andere tijden
 

lees meer

De industrie bestaat uit een online interactieve documentaire, een radio-/podcastserie en een tv-uitzending van Andere Tijden. De industrie is een coproductie van VPRO & Submarine Channel.

Meer info & colofon

meer