Metropolis

dienstmeisjes

Sommigen doen alleen het huishouden, anderen zorgen ook voor de kinderen. Velen dromen van een andere toekomst. Elifatun uit Jakarta spaart om later een eigen restaurantje te kunnen beginnen. En Maria uit Nicaragua trouwde uiteindelijk met haar baas en kreeg 2 kinderen van hem.

De Indonesische Elifatun is uit haar dorp naar Jakarta gekomen om te werken als huishoudster. Ze heeft weinig tijd voor zichzelf en vindt het werk niet heel leuk, maar kan niet echt aan ander werk komen. Daarom spaart ze om later in haar dorp een eigen restaurantje te beginnen.

Lilly is een dienstmeisje van een rijk gezin in New Delhi, India. Neeraj sprak met haar over haar werk en haar ideeën over de toekomst.

De Hazara zijn een minderheid in Afghanistan die alle rotklusjes doen. Voor de mannen betekent dit vuil en zwaar werk, de vrouwen zijn meestal dienstmeid in huis bij rijke Afghanen. Gul Bakht is zo'n dienstmeid, zij woont en werkt in het huis van een Indiër in Kabul.

Nancy is kindermeisje in Peru. Ze zorgt voor de kleine Julian en Catalina. Een portet van een kindermeisje in Lima. Onze dank voor deze gastbijdrage gaat uit naar Stefan Kuit uit Peru.