Het internationale programma laat de wereld zien door de ogen van lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema’s. Presentator Stef Biemans leidt iedere aflevering op eigen wijze in en introduceert de lokale reporters. In acht afleveringen stelt Metropolis iedere week een nieuwe vraag aan de wereld. Dit levert opvallende antwoorden en bijzondere verhalen op.

elke zondag om 21.05 uur op NPO 2

Nieuwste aflevering: Boze boeren

In Nederland zijn de boeren boos. Zo boos, dat ze meermaals met trekker en al naar Den Haag trokken om hun stem hoorbaar te maken. Ze zeggen zich niet gewaardeerd te voelen en geen eerlijke prijs voor hun producten te krijgen. Ook in de rest van de wereld is het onrustig op de boerderij. Metropolis sprak een aantal boze boeren en één blije.

Correspondent Neeraj volgt boerin Ranjeet, tijdens de boerenprotesten in India, waarbij honderdduizenden boze boeren demonstreren tegen het beleid van de regering Modi. In Kenia raakte boer Sewe vele hectaren land kwijt aan overstromingen, omdat de regering weigert een dam te bouwen. De overstromingen zijn een gevolg van klimaatverandering. Op een berg in Nepal tenslotte, woont boer Charlie. Hij was het Westerse bestaan zat en geniet nu van het boeren op de vierkante centimeter. 

onze correspondenten

Op de wereldkaart hieronder zie je de correspondenten die dit seizoen verhalen verzamelen. Klik op een correspondent om zijn of haar reportages te zien.

deze week: