Het internationale programma laat de wereld zien door de ogen van lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema’s. Presentator Stef Biemans leidt iedere aflevering op eigen wijze in en introduceert de lokale reporters. In acht afleveringen stelt Metropolis iedere week een nieuwe vraag aan de wereld. Dit levert opvallende antwoorden en bijzondere verhalen op.

Metropolis is terug van vakantie!

zondag 19 september, 21.05 uur op NPO 2

In de eerste aflevering gaat Metropolis over de hele wereld op zoek naar vakantiegangers. In Egypte kan niet iedereen zich een strandvakantie veroorloven, maar zorgt een buurtbadje voor het ultieme vakantiegevoel. In Peru kiest Claudia voor een vakantie in de jungle - en een ayahuascatrip door haar eigen ziel. Masood is aan het kamperen in Zweden, maar zijn hart gaat uit naar Kabul en de gebeurtenissen in Afghanistan.

Fietsen

zondag 26 september, 21.05 uur op NPO 2

Nederland was altijd al een fietsland, maar tijdens de coronatijd zijn we helemaal los gegaan met fietsen. De e-bikes waren niet aan te slepen en menigeen hees zich in lycra om op twee wielen de buurt te gaan verkennen en het hoofd leeg te maken. Want dat is wat fietsen met je doet. Metropolis neemt een kijkje bij fietsers over de hele wereld om te zien wat de fiets voor hen betekent. De tachtigjarige Tarwi in Indonesië ziet zijn fiets als zijn grote liefde. Voor de Mexicaanse Marianna is fietsen door de drukke en vervuilde stad een principekwestie en voor de Braziliaanse Samuel betekent fietsen vrijheid - ook al heeft hij maar 3% zicht, met behulp van zijn vrienden, kan hij toch van het fietsen genieten.

onze correspondenten

Op de wereldkaart hieronder zie je de correspondenten die dit seizoen verhalen verzamelen. Klik op een correspondent om zijn of haar reportages te zien.