Nieuwe afleveringen

Het internationale programma laat de wereld zien door de ogen van lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema’s. Presentator Stef Biemans leidt iedere aflevering op eigen wijze in en introduceert de lokale reporters. In acht afleveringen stelt Metropolis iedere week een nieuwe vraag aan de wereld. Dit levert opvallende antwoorden en bijzondere verhalen op.

Meer over de meest recente afleveringen

elke zondag om 21.05 uur op NPO 2

Praten met de doden

In deze aflevering maakt Metropolis contact met het hiernamaals. Nu de dood door corona nadrukkelijker in ons leven aanwezig is, staat Metropolis stil bij het verdriet van mensen die een geliefde missen en het contact met hen proberen te behouden. In Iran volgen we een moeder die haar zoon verloor in de oorlog in Syrië. Op de begraafplaats in Teheran probeert ze zijn nagedachtenis in ere te houden. En in Rwanda zoekt Jeannette contact met Jean Claude, haar geliefde die omkwam bij een auto-ongeluk. Zij gaat op consult bij een vrouw die beweert de stem van Jean Claude te kunnen laten klinken door een koehoorn.

onze correspondenten

Op de wereldkaart hieronder zie je de correspondenten die dit seizoen verhalen verzamelen. Klik op een correspondent om zijn of haar reportages te zien.

deze week: