Het internationale programma laat de wereld zien door de ogen van lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema’s. Presentator Stef Biemans leidt iedere aflevering op eigen wijze in en introduceert de lokale reporters. In acht afleveringen stelt Metropolis iedere week een nieuwe vraag aan de wereld. Dit levert opvallende antwoorden en bijzondere verhalen op.

we zijn terug in het najaar!

Laatste aflevering: Influencers

In deze aflevering volgt Metropolis influencers die hun invloed op een bijzondere manier aanwenden. In India ontmoet correspondent Jasvinder influencer Darshan. Waar wij influencers misschien associëren met het stadsleven, heeft Darshan tussen de geiten en het graan een miljoenenpubliek opgebouwd. Hij is een held voor miljoenen ongeletterde boeren, die door zijn tutorials op YouTube de landbouwopleiding krijgen die ze voorheen niet konden volgen. In Ethiopië woont Seada. Zij is make-up vlogger, maar wel een heel bijzondere: ze probeert met haar make-up een belangrijke boodschap over te brengen. En in Brazilië gaat granfluencer Helena met haar 81 jaar nog altijd de catwalk op in lingerie. Haar boodschap? Je moet je blijven laten zien, ook als je een paar jaartjes ouder bent.

onze correspondenten

Op de wereldkaart hieronder zie je de correspondenten die dit seizoen verhalen verzamelen. Klik op een correspondent om zijn of haar reportages te zien.