over Metropolis

over Metropolis

Bij Metropolis zie je hoe de wereld zich ontwikkelt door de ogen van lokale videojournalisten. Iedere maand tonen ze op basis van een ander thema de overeenkomsten en verschillen in onze steeds kleiner wordende wereld.

Iedere maand begint Metropolis vanuit een thema met wereldwijde betekenis, waarvoor onze correspondenten op zoek gaan naar gedeelde vragen: hoe is het om een vrouw te zijn? Hoe gaan we om met stress? Hoe hebben we seks? Elke maand gaan ze de zoektocht aan naar de overeenkomsten en verschillen tussen culturen in onze steeds kleiner wordende wereld. 

Het Metropolis-team bestaat uit een wereldwijd netwerk van talentvolle documentairemakers en videojournalisten, afkomstig van zes continenten. Voor het nieuwe online seizoen krijgen met name de correspondenten uit de minst ontwikkelde landen van de wereld een stem. Door hun ogen kijken we naar verhalen uit hun eigen stad of dorp: de omgeving die zij door en door kennen.

Metropolis is een bekroond project van de VPRO. De redactie is gevestigd in Hilversum. 

contact 
Heb je een vraag, suggestie of wil je je mening over het programma met ons delen? Stuur ons dan een e-mail: metropolis@vpro.nl.

colofon

De huidige redactie van Metropolis bestaat uit:

Eindredactie: Eddie Wölcken
Redactie: Karen van Dijk
Productie: Alex Klippel
Impact en outreach: Tessa Colen
Redactiestagiair: Laura Molsbergen
Redactiestagiair: Yalou van der Heijden

En natuurlijk alle correspondenten.

Naar een idee van: Bregtje van der Haak, Loe Schout en IJsbrand van Veelen.

advertentie