Metropolis

fitness

Fanatieke fitnessgoeroes en goed getrainde bodybuilders laten je zien hoe zij strak en fit blijven in hun land. Haroon traint tegen de zin van zijn familie in voor de titel kampioen bodybuilding van Pakistan en de superslanke Joanna Rohrback uit de VS demonstreert haar eigen fitnessmethode.

De contortionist Lhagva-Ochir is goed in vorm om zijn land Mongolië internationaal op de kaart te zetten. In het Ulaanbataarse circus treedt hij op met Mongoolse kunsten. Hiervoor traint hij dagelijks.

Mevrouw Zhang uit China maakte van haar hobby een workout: pleindansen. Ze begon klein, maar heeft inmiddels een dansklasje vol dames om zich heen verzameld. Haar man vindt dansen maar niks voor arme boeren zoals zij, maar het effect op haar figuur is mevrouw Zhang meer waard dan de ouderwetse opvatting van haar man .

De Pakistaanse Haroon heeft een droom. Hij wil bodybuildkampioen van Pakistan worden, wie weet zelfs van de wereld. Hij gebruikt stenen om gewicht te heffen en zet kinderen op zijn schouders als hij push ups doet. Zijn familie is het niet zo eens met zijn hobby en zijn drukker bezig met rondkomen aan het eind van de maand.

De Russische wetenschapper Igor Lvovich is met zijn 80 jaar meer dan ooit in vorm. Met meerdere wereldrecords in gewichtheffen op zijn naam, is hij een voorbeeld voor de Moskouse jongeren, die slechts kunnen dromen van zijn mentale en fysieke kracht.

De twerkende Nosh, Sbosh en Thash uit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg werken hard om het juiste figuur te behouden voor deze speciale dans. De balans tussen trainen en rust, gecombineerd met een speciaal dieet, stelt hen in staat om hun welgevormde achterwerken te houden. Maar, werken ze wel hard genoeg?

Appelvrouw Grace Kelly is beroemd geworden door de vorm van haar billen. Ze heeft tweemaal de felbegeerde titel van 'Ass Queen' gewonnen: de beste billen van Brazilie. En omdat ze haar geld verdient met haar billen, doet ze er alles aan om ze in vorm te houden.

Joanna's Prancercise workout ging viral op YouTube en maakte van haar in één klap een klassieke fitnessgoeroe met een grote schare fans in de VS. Geïnspireerd door de bewegingen van paarden, spoort ze de kijker aan om te galopperen en steigeren als vorm van zelfexpressie. En natuurlijk als gepatenteerde fitnessmethode.

Wie zegt dat het duur is om in vorm te blijven? Volgens de Argentijnse Pipo is het enige wat je nodig hebt een sterke wil en discipline. Hij verwerkt zijn workout in zijn alledaagse bezigheden, zoals tijdens zijn werk als vuilnisman en broodjesverkoper.