6 december 2020

Met o.a. Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden, Tanya Zabarylo, Bart Krieger

Mondo is hét kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

in de uitzending van 6 december

Het bekroonde regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden vertelt over hun nieuwe film Kom hier dat ik u kus, naar de bestseller roman van Griet Op de Beeck. Ook te gast is actrice Tanya Zabarylo die in de rol kroop van het hoofdpersonage Mona.  

Comedian en zangeres Nina de la Parra deelt haar bespiegelingen op de wereld in de maandelijks terugkerende rubriek Nina’s Spiegel.

Het Stedelijk Museum opent de tentoonstelling Surinaamse School op 12 december. Gastcurator Bart Krieger laat ons kennismaken met een aantal Surinaamse kunstenaars die we volgens hem zeker moeten leren kennen.

Kunstkenner Hans den Hartog Jager licht een kunstwerk toe waar hij van onder de indruk is. Deze uitzending een sculptuur van de Spaanse kunstenaar Fernando Sánchez Castillo. Het beeld heet Liberty for All en is een alternatieve versie van het Vrijheidsbeeld in New York.

De aflevering is op zondag 6 december uitgezonden om 19.20 uur op NPO 2.

Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden en Tanya Zabarylo

In 2014 publiceerde de Vlaamse Griet op de Beeck de bestseller 'Kom hier dat ik u kus'. Nu wordt het boek verfilmd. Regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden zijn samen met hoofdrolspeler Tanya Zabarylo te gast in VPRO Mondo om te praten over de film.

Hans den Hartog Jager

Hans den Hartog Jager is kunstcriticus. Deze week neemt hij naar VPRO Mondo een kunstwerk mee van kunstenaar Fernando Sánchez Castillo, die een nieuwe interpretatie van Lady Liberty heeft gemaakt.

Bart Krieger

Op 12 december opent in het Stedelijk Amsterdam de expositie 'Surinaamse school' vol kunst uit Suriname. Bart Krieger schuift aan in VPRO Mondo om te praten over de collectie.

Nina de la Parra

In de rubriek ‘Nina’s spiegel’ bespreekt theatermaker Nina De La Parra eens per maand haar bespiegelingen op de wereld om haar heen. Deze keer cancelt ze iedereen die in de  kunst- en cultuurwereld beschuldigd is van me too.

praat mee

Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram