Mondo

Woke zijn in de kunst, Underworld en de blik van Ena Sendijarevic

In de allereerste uitzending van Mondo: hoe 'woke' moet kunst zijn? Gaat de politieke correctheid te ver? Daarnaast een één op één-gesprek met de Britse house-giganten van Underworld, de blik van schrijver en regisseur Ena Sendijarevic op de wereld om ons heen en Akwasi treedt op.

Hoe 'woke' moeten kunstenaars zijn?

Je hoort het steeds vaker: kunst moet het goede voorbeeld geven in de strijd tegen seksisme en racisme. Maar tot hoe ver is de kunstenaar vrij om te maken wat hij of zij wil? Nadia gaat erover in gesprek met schrijvers Arnon Grunberg en Philip Huff, theatermaker Wieke ten Cate en rapper Akwasi

De blik van: Ena Sendijarevic

Schrijver en regisseur Ena Sendijarevic bespreekt het werk Bosnian Girl van kunstenaar Šejla Kamerić. Een kunstwerk gemaakt ten tijde van de Val van Srebrenica in 1995. In onze rubriek 'De blik van' vertelt Ena hoe dit kunstwerk haar blik kantelde. 

1-op-1: Underworld

De Britse house en techno-giganten Underworld werden in de jaren '90 groot met clubhits als "Born Slippy". Maar ook de afgelopen jaren hebben de mannen zeker niet stil gezeten, sterker nog: ze voelen zich op hun creatieve hoogtepunt. Nadia gaat erover met ze in gesprek. 

optreden: Awkwasi - Extase

Akwasi op met zijn nieuwe nummer "Extase". Lees hier meer over de symboliek in dit nummer.

gasten in deze uitzending