Mondo

Kwetsbaarheid in de hiphop, Karina Sainz Borgo en de blik van Monic Hendrickx

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

kwetsbaarheid in de hiphop

In deze aflevering een gesprek met rapper S10 die op 16-jarige leeftijd doorbrak met teksten over haar psychiatrische problemen, rapper en theatermaker Fresku die onder meer rapt over zijn zoontje dat ziek werd geboren, en rapper Sor die door een aandoening plots zijn gehoor verloor.

Waar hiphop vaak geassocieerd wordt met strijdbaarheid, maatschappijkritiek en ook bitches en snelle auto's vallen deze drie hiphop-artiesten op door hun uiterst intieme teksten over het leven. Zo intiem, dat zij soms zelf niet meer naar hun eigen teksten kunnen luisteren.

Heeft u hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en/of 113.nl.

De blik van: Monic Hendrickx

Hoe lezen we emoties in het digitale tijdperk? Deze week in De blik van: actrice Monic Hendrickx. Momenteel is zij in de bioscoop te zien als gangsterbaas Carmen in de film Penoza: the Final Chapter, en op NPO 3 als de vrouw van Dracula in de serie Heirs of the Night.

Karina Sainz Borgo

Ook te gast is de Venezolaanse schrijver Karina Sainz Borgo. In haar deze week verschenen romandebuut Nacht in Caracas voert ze een vrouw op die alles verliest: haar moeder, haar huis, haar land en uiteindelijk ook haar identiteit. Ze schetst dat persoonlijke drama tegen het decor van de teloorgang van het Venezuela waarin ze is opgegroeid, een land dat al jaren verscheurd wordt door politieke chaos, geweld en armoede. Sainz Borgo woont en werkt sinds 2006 in Madrid.

Lees hier alvast een voorpublicatie van haar boek. 

optreden: S10 - Laat mij niet gaan

S10 speelt het nummer "Laat mij niet gaan".

gasten in deze uitzending