Tegenlicht

De strijd van Stroink

Rudy Stroink (1955) is oprichter en grootaandeelhouder van TCN, een grote innovatieve en maatschappelijk betrokken projectontwikkelaar, ondermeer bekend als de eigenaar van het Mediapark in Hilversum.

In de traditionele, hierarchische en zeer gesloten vastgoedwereld neemt TCN een bijzonder plek in. Stroink beschouwt TCN als een familie en in de statuten van het bedrijf staat dat iedereen in die familie recht heeft op geluk en ontwikkeling. Hij gelooft heilig in de kracht van het collectief. Die vrije bedrijfsvoering en de platte structuur leverde tot een jaar geleden een onstuimige groei op. Met grote winsten.

bijlagen

En toen begon de kredietcrisis. Vanaf dat moment (april 2008) loopt de camera met Stroink mee en zien we hoe alles waar hij in gelooft zwaar op de proef wordt gesteld. Zijn familie, zijn idealen, en zijn vertrouwen. Als in een waar koningsdrama zien we hoe het collectief kraakt en piept en vertrouwt de Koning ons zijn macht en onmacht in persoonlijke videoboodschappen toe. Het levert een bijzondere en zeer open kijk op in de harde vastgoed- en financiele wereld tijdens gedurende het afgelopen jaar.

Regie: Kees Brouwer
Research: Gijs Meyer Swantee
Productie: Judith van den Berg
Eindredactie: Doke Romeijn, Jos de Putter, Henneke Hagen

Themaleader: Persijn Broersen & Margit Lukács
Muziek themaleader: Coparck