Tegenlicht volgt Ahmed Marcouch in zijn politieke overlevingsstrijd

Het Marcouch-effect

Een verhaal vol intriges en keiharde machtspolitiek.

In de 4 jaar dat hij stadsdeelvoorzitter is van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart ontpopt Ahmed Marcouch zich als hét politieke talent van de PvdA. Met zijn onorthodoxe aanpak van de wijkproblemen en zijn scherpe stellingnames is er van meet af aan veel controverse rondom zijn persoon. Voor de een is hij een 'verrader' die aanschurkt tegen het blanke establishment, voor de ander is hij een wolf in schaapskleren met als geheime agenda de omvorming van Slotervaart tot een islamitisch kalifaat.

bijlagen

De PvdA-partijtop is vol lof over hun 'Sheriff uit Slotervaart''. Ahmed Marcouch vormt zowat in zijn eentje het PvdA-antwoord op Wilders en zijn ster lijkt almaar rijzende totdat eind vorig jaar berichten naar buiten komen, waaruit blijkt dat zijn positie op losse schroeven staat. Het afdelingsbestuur van het nieuw te vormen stadsdeel Nieuw-West wil hem niet als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ondanks ingrijpen van de Partijtop wordt hij alsnog weggestemd tijdens een zinderende ledenvergadering. Hij verliest het voorzitterschap van de onbekende Achmed Baâdoud en het enige wat hem rest, is een plek als lijstduwer voor de centrale stad. Met het lijstduwerschap als laatste politieke strohalm volgt Tegenlicht Ahmed Marcouch in zijn politieke overlevingsstrijd; een verhaal vol intriges en keiharde machtspolitiek.

Regie: Nordin Lasfar
Productie: Judith van de Berg
Eindredactie: Henneke Hagen/Jos de Putter

meer zoals 'het marcouch-effect'