Op internet is een schat van informatie te vinden over de aankomende verkiezingen in Duitsland. Zo heeft de Nederlandstalige portal Duitslandweb een zeer uitgebreide special over de stembusgang van onze oosterburen op het web geplaatst.

Duitslandweb: Nederlandstalige portal naar onze oosterburen

Ook op Duitslandweb is de verkiezingsvraag gereduceerd tot Stoiber of Schröder, maar dat betekent niet dat de hoeveelheid informatie ook zo kort wordt gehouden. De internetsite heeft plek ingeruimd voor de laatste peilingen [Zie link rechts op deze pagina], uitgebreide achtergronden van de belangrijkste kandidaten [link 2], en de belangrijkste verkiezingsthema’s [link 3]. Er is zelfs een uitgebreide uitleg van het Duitse kiesstelsel te vinden [link4].

Daarnaast is er op de internetsite ruimte voor de manier waarop er in Duitsland campagne wordt gevoerd. En daarin verschillen onze oosterburen nogal van ons. De Duitse kandidaten schromen niet om flink met modder te gooien naar de tegenstander [link 5]. Radio 1 correspondent Jacques Smit reageert daarop in de radiocolumns die in de verkiezingsspecial zijn opgenomen [link 6].

Duitslandweb is een initiatief van het Duitsland Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Dit instituut heeft onder andere tot taak de kennis over Duitsland in ons land te vergroten.