(Law School en Philosphy Department)Daniel Groll

Daniel Groll is een zevende jaars promovendus filosofie aan de Universiteit van Chicago. Zij dissertatie gaat over de waarde van autonomie. Hij is vooral geïnteresseerd in biomedische ethiek en heeft een groeiende interesse voor gezondheidszorgbeleid. Daarnaast maakt hij zich grote zorgen over de huidige situatie op de banenmarkt voor academici. Lees hier meer over via de link ‘discussies over de arbeidsmarkt’.

Brett Reynolds
Is een derde jaars rechtenstudent aan de Universiteit van Chicago. Hiervoor zat hij op het University College van Chicago. Hij is een van de studenten wier case behandeld wordt in de Chicago Sessions. Lees meer hierover in het artikel waarin de verschillende cases worden besproken.

Alex Kolod

Behaalde haar bachelor in filosofie aan de Universiteit van Chicago en studeert momenteel rechten aan dezelfde universiteit. Door haar studie rechten is ze geïnteresseerd geraakt in de wetenschappelijke bestudering van ethiek. Alex is onderzoeksassistent van Martha Nussbaum.

Katy Welter
Behaalde haar bachelors Engels en filosofie aan de DePauw University in Greencastle, Indiana. Ze hoopt dit voorjaar haar rechtenstudie in Chicago af te ronden. Ze is tevens een van de studente die een case in de Chicago sessies heeft. Komende uit een echte bankiersfamilie, gaat de case van Katy dan ook over het proces dat bij het oprichten van een nieuwe bank hoort. Lees meer hierover in het artikel waarin de verschillende cases worden besproken.

Ruben Rodrigues
Haalde zijn bachelor of science in Electrical Engineering & Computer Science aan MIT in Boston en deed vervolgens een master Science & Technology aan de Northeastern University, ook in Boston. Momenteel studeert hij rechten aan de Universiteit van Chicago.

Christopher Trendler
Christopher Trendler is een derde jaars rechtenstudent en heeft een bachelor in politicologie. Zijn grootste interesse gaat uit naar de Amerikaanse politiek, waarbij hij zelf een voorkeur heeft voor het economische vrije markt model.

Dasha Polzik
Volgt momenteel het Ph.D. programma filosofie aan de Universiteit van Chicago. Eerder behaalde zij haar bachelor filosofie aan de Universiteit van Boston. Haar interesses gaan uit naar politiek en filosofie. Dasha is zelf voorstander van een overheid die het volk beschermt zolang zij zelf niet in staat geacht mag morgen zelfstandig te navigeren in de moderne wereld. Ze hangt tevens de ‘capabilities approach’ van Martha Nussbaum aan. Dasha Polzik is geboren in St. Petersburg, Rusland.

Pier Petersen
Piet Petersen is een van de drie studenten van wie de case behandeld wordt in onze uitzending. Ze is derde jaars rechten student en heeft haar bachelor in geschiedenis. Daarvoor was ze onder andere werkzaam als buurtwerker en verkoopster in een boekenwinkel. Haar visie neigt naar de ‘human capabilities approach’ van Martha Nussbaum, doch is ze enigszins sceptisch of deze aanpak niet – net als in haar gen het vrije marktkapitalisme is – een paternalistische benadering is.

Eric Gyasi
Eric Gyasi heeft een bachelor in politicologie en studeert nu rechten aan de Universiteit van Chicago. Zijn specialisatie binnen de rechten studie is bedrijfsrecht, een domein waarin hij later ook beroepsmatig actief in wilt zijn.

Gretchen Helfrich
Studeert rechten aan de Law School van de Universiteit van Chicago. Eerder presenteerde zij het radioprogramma Odyssey op de Chicago Public Radio.