Julian Assange, de bekende voorman van Wikileaks, mag volgens de Britse rechter Howard Riddle worden uitgeleverd aan Zweden. Hij wordt namelijk door Zweden beschuldigd van seksuele intimidatie. Donderdag 3 maart zendt Discovery Channel een documentaire uit over Wikileaks.

De Volkskrant schrijft dat "De advocaten van Assange eerder deze maand [al stelden] dat hij geen eerlijk proces zal krijgen in Zweden. Assange vreest dat Zweden hem zal uitleveren aan de Verenigde Staten, die hem zouden willen berechten voor het lekken van duizenden geheime diplomatieke berichten".

In Zweden wordt hij verdacht van seksueel misbruik van twee vrouwen. Assange ontkent deze beschuldigingen.

Hij heeft zeven dagen de tijd om in hoger beroep te gaan tegen dit vonnis.

deze bijlage hoort bij de volgende afleveringen

Doc WikiLeaks: War, Lies and Videotape bij Discovery Channel
Discovery Channel zendt donderdag 3 maart om 21 uur de documentaire WikiLeaks: War, Lies and Videotape uit over WikiLeaks en zijn oprichter Julian Assange.
De makers van de film, de onderzoeksjournalisten Paul Moreira en Luc Hermann, spraken uitgebreid met Julian Assange over zijn beweegredenen en de impact die de onthullingen van WikiLeaks hebben.

De filmmakers spraken verder met de voormalige nummer twee van Wikileaks, Daniel Domscheidt-Berg, WikiLeaks-journalisten en hackers die strijden voor meer transparantie.

De documentaire van een uur vertelt in chronologische volgorde het verhaal van de controversiële website. Van de oprichting in 2006 tot en met de recente openbaarmaking van honderdduizenden geheime diplomatieke en militaire stukken.

Wie WikiLeaks wil steunen kan sinds kort terecht in de Wikileaks-webwinkel. Daar zijn onder andere shirts (zie foto), tassen, petten, buttons, paraplu’s, sjaaltjes, en iPad-hoesjes te bestellen. De webshop is opgezet in samenwerking met het Duitse Spreadshirt.