Britse regeringsadviseurs lopen rond met Money & Speed app op zak

Eric Scott Hunsader gaf een presentatie op Downing Street 10. Hij kreeg een inkijkje in de Londense cabinet rooms en in de tas van de topadviseur die hem had uitgenodigd. Die bleek de trotse gebruiker van de Tegenlicht Money & Speed app te zijn.

Eric Scott Hunsader, bekend uit de uitzending Money & Speed, bezocht Downing Street op 11 november 2011 op uitnodiging van de Regering van Hare Majesteit. Hij was gevraagd om een presentatie te geven over de effecten van High Frequency Trading voor leden van het Foresight team, de London Stock Exchange, de Financial Services Authority (de Britse waakhond voor de financiële markten), het ministerie van Financiën, medewerkers van Number 10 en enkele vooraanstaande academici.

Hunsader vertelt dat hij een grand tour kreeg van het gebouw: 'In de cabinet rooms staat een ontzettend lange tafel met allemaal stoelen zonder armleuningen. Alleen één stoel in het midden heeft armleuningen, en die stoel moet altijd in een uitnodigende hoek van 45° staan, zodat de premier daar wanneer hij maar wil kan gaan zitten. Langs de trap hangen alle portretten van de Britse premiers, de oudste onderaan. Elke keer als er een nieuwe premier is wordt iedereen weer een plaatsje verder naar beneden gehangen. Bovenaan die trap is een hal waar Margaret Thatcher het nodig vond om allemaal nieuwe zuilen neer te zetten. Die zijn hol. En volgens mij gewoon van plastic.

Maar het leukste was dat toen ik binnenkwam de regeringsadviseur die mij had uitgenodigd meteen jullie iPad app tevoorschijn toverde. Hij vond de graphics zo mooi, zei-ie. Al die hotemetoten daar hadden de app. Ik denk zelfs dat ze zo op mij gekomen zijn, want de eerste uitnodiging om naar Londen te komen volgde verdacht kort op het verschijnen van de film.'

Cameron zelf was niet bij de presentatie, die zat in een andere kamer te vergaderen. Hunsader: 'Over Griekenland geloof ik. Meer dringende zaken...'

Eric Scott Hunsader (uit Money & Speed) op bezoek bij 10 Downing Street. Foto: Eric Scott Hunsader of Nanex.