Data-analist en programmeur Eric Hunsader houdt de Amerikaanse markt scherp in de gaten en is kritisch over 'high frequency trading'.

Eric Scott Hunsader wordt ook wel 'the data king' genoemd. Hij is de oprichter en CEO van Nanex, een bedrijf in Chicago dat financiële handelsdata verzamelt, opschoont en doorverkoopt. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van software die data zodanig comprimeert dat deze met grote snelheid verstuurd kunnen worden en daarmee geschikt zijn voor high frequency trading. 

 Hij kreeg bekendheid door zijn gedetailleerde, baanbrekende analyses van de flash crash van mei 2010. Zijn bevindindingen komen aan bod in de documentaire 'Money and Speed: inside the black box' die Marije Meerman voor Tegenlicht maakte. In samenwerking met het blog Zerohedge publiceert hij ook over andere nieuwe ontwikkelingen in de high speed financiële markten, zoals “quote stuffing”. Hij ook te zien in de documentaire 'Ghost Exchange' uit 2013. Voordat Hunsader in 2000 zijn eigen bedrijf Nanex oprichtte, werkte hij als senior software engineer voor Quote.com.