Scott Patterson is financieel journalist bij de Wall Street Journal en auteur van de boeken 'Dark Pools' en 'Quants'. Kritisch over 'high frequency trading'.

Hoewel Scott Patterson een bachelor antropologie combineerde met een master engels, houdt hij zich vooral bezig met technologie. Voor de Wall Street Journal schrijft hij over hoe algoritmes en computers de financiële markten beïnvloeden. Zijn nieuwste boek is Dark Pools, waarin hij beschrijft hoe trading bots de mensen die hun ontworpen hebben te slim af zijn. Haim Bodek is één van de hoofdpersonen in dit boek, waarvan de titel verwijst naar de ondoorzichtigheid van de markten. Patterson wordt vaak geprezen om de duidelijke manier waarop hij complexe financiële onderwerpen uitlegt.

In zijn vorige boek, de bestseller Quants, schreef hij over de wiskundige genieën die de algoritmes van Wall Street ontwerpen. Patterson heeft veel kritiek op high frequency trading. Volgens hem moet het toezicht van de overheid veel uitgebreider zijn. Scott Patterson schreef ook voor de New York Times, Rolling Stone en Mother Earth News. Hij woont in Alexandria, Virginia.