In het volgende bonusfragment beweert Ricardo Semler dat Nederland uitermate geschikt is voor zijn werkwijze. Bent u het met hem eens?

In zijn bestseller 'Semco-stijl' vertelt Ricardo Semler over de radicaal andere werkwijze die hij in zijn bedrijf Semco heeft toegepast. Werknemers bepalen zelf hoe laat ze beginnen, wie ze als baas willen en wat hun salaris is. Het enige dat telt is dat het product op de afgesproken tijd af is. Het resultaat: gelukkige werknemers en een hoge winst.

Het bedrijf is op een democratische manier georganiseerd en werknemers hebben heel veel verantwoordelijkheid. Semler gelooft dat zachte waarden als liefde, vertrouwen en openheid succesvollere organisaties opleveren.

Ricardo Semler denkt dat Nederland met zijn montessorischolen, pensioenfondsen en grote coöperaties socialistisch en kapitalisch genoeg is voor een succesvolle toepassing van zijn werkwijze.

Is Nederland klaar voor de Semco-stijl?

Bent u het eens met Ricardo Semler dat Nederland uitermate geschikt is voor zelfdenkende, actieve werknemers die het heft in eigen hand nemen? Of is deze democratische werkwijze alleen voor een enkeling weggelegd?

Reacties kunt u onder dit artikel achterlaten of via Facebook.