Regisseur Marije Meerman ontving een European Science TV and New Media Award tijdens de uitreiking in het Science Centre van Lissabon. Daarnaast werd de TouchDoc onderscheiden met een gouden LovieAward in de categorie 'Integrated Mobile Experience: Tablet'. De LovieAward steunt de ontwikkeling van de Europese internetgemeenschap.

In de documentaire Money & Speed: Inside the Black Box wordt de flash crash van de Amerikaanse financiële markten op donderdagmiddag 6 mei 2010 gereconstrueert. Aan de hand van deze reconstructie ontwikkelde regisseur Marije Meerman (VPRO Tegenlicht) samen met Daniel Gross en Joris Maltha een TouchDoc. Deze interactieve presentatie van de documentaire Money & Speed: Inside the Black Box is de eerste iPad-documentaire in zijn soort en geeft de kijker met behulp van touch technologie en interactieve infographics direct toegang tot extra informatie. Op deze wijze krijgt de kijker meer inzicht in de complexe, geautomatiseerde wereld van het snelle geld.

Bekijk de TouchDoc Money & Speed; Inside the Black Box en download de iPad app.

Money & Speed: Inside the Black Box is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en NPO Innovatie & Nieuwe Media en ontwikkeld door Marije Meerman van VPRO Tegenlicht i.s.m Catalogtree. De app is gerealiseerd door VPRO Digitaal, Noodlewerk & Systemantics.