Film jouw creatieve oplossing voor geldgebrek

Tegenlicht gaat crowdsourcen. Film jouw creatieve oplossing voor een gebrek aan geld in tijden van crisis en stuur deze aan ons op.

Het is crisis! Dat voel je in je portemonnee. Bezuinigen - en misschien zelfs armoede - kijken om de hoek. Hoe daar creatief mee om te gaan? Hoe consumeer je bewust minder, maar leef je toch zo aangenaam mogelijk? Heeft u daar ideeën over of doet u dat al, laat het ons weten.

Wij zijn van plan een Tegenlicht-uitzending en/of webspecial te maken op basis van uw adviezen, vondsten en levenslessen. Daarom nodigen wij u hierbij uit om uw creatieve oplossing voor de crisis te filmen en zo anderen te inspireren. Vertel het ons met videocamera, fototoestel of telefoon dan maken wij daarvan uitzending/webspecial met als werktitel 'Creatief met crisis'.

Filmtips

Er niet over praten, maar laten zien. Geen blinde muur als achtergrond. Denk aan het geluid als je toch iets gaat zeggen. In een beknopte en onvolledige handleiding zet Tegenlicht een aantal praktische tips op een rij om bij het filmen aan te denken.
>> lees filmtips

Hoe stuur je in?

Publiceer je inzending op Youtube, Vimeo of een andere videosite en laat het ons weten. Dat kan via onderstaande reactiemogelijkheid of door een mail aan tegenlicht@vpro.nl. Je kan ons de video ook mailen, bijvoorbeeld via Wetransfer. Ook dit kun je dan sturen aan tegenlicht@vpro.nl.  Vermeld er altijd even bij dat het gaat om een inzending voor 'Creatief met crisis' van VPRO Tegenlicht.

Richtlijnen

- We zoeken persoonlijke verhalen. Van jezelf of van iemand in je directe omgeving.

- We zoeken creatieve oplossingen voor het omgaan met een gebrek aan geld. 

- Maak de inzending bij voorkeur niet veel langer dan 5 tot 7 minuten. Korter mag.

- Inzenden kan tot uiterlijk 1 september 2013.

- Kijk voor meer aanwijzingen bij onze filmtips.