Reacties op de aflevering 'De patiënt in de hoofdrol'

Van zusters op wielen tot geprinte lichaamsdelen: als er iets duidelijk wordt uit de reacties op Twitter is het dat Lucien Engelen de medische wereld op haar grondvesten doet schudden.

Als 'De patiënt in de hoofdrol' van start gaat zijn de verwachtingen hooggespannen. Bovendien blijkt een positief geluid in relatie tot de zorg een welkome afwisseling.

De getoonde medische gadgets spreken tot de verbeelding en dragen bij tot de feestvreugde op Twitter: nooit meer naar de tandarts en een hoofdzuster op wielen!

Niet tegenstribbelen maar meestribbelen

Naast de medische innovaties kan Lucien Engelen op veel reacties rekenen. Met zijn ongebruikelijke voorkomen, positie en inzichten is hij een vreemde eend in de medische bijt.

Luisterend oor

De vraag om meedenken wordt ingewilligd met de introductie van de functie Chief Listening Officer. Het luisterend oor dat het menselijke aspect in de zorg de boventoon moet laten voeren, wordt enthousiast begroet.

Is het niet heel logisch dat iedereen gewoon beter naar elkaar luistert? In een ideale wereld is deze functie overbodig.

Zalando voor organen

Qua technische mogelijkheden rijken de bomen tot in de hemel, maar als het printen van complete lichaamsdelen aan de orde komt, roept dat toch wel de nodige vraagtekens op. Waar de één onmiddelijk aan de slag gaat met z'n eigen printer, vraagt de ander zich af waar de ethische grens ligt.

Wet van de remmende voorsprong

Behalve de ethische bezwaren zijn er meer kanttekeningen te plaatsen bij nieuwe functies en technische hoogstandjes die te zien zijn. 

Uiteindelijk is het opschudding en plezier dat de boventoon voert. Lucien Engelen is de ster van de avond en terwijl hij al steppend uit beeld verdwijnt, klinkt naast de tonen van de Bee Gees dan ook de loftrompet.