Advocaat van de aarde, Polly Higgins, creëert bewustwording. Nieuwe woorden passeren de revue en Nederlands beleid wordt hevig bekritiseerd.

Vol lof

Polly Higgins, advocaat van de aarde en voorvrouw van de strijd voor ecocide wetgeving, maakte indruk op de Twitteraars. Lovende woorden en aanmoedigingen werden niet onder stoelen of banken geschoven.

Uitbreiding vocabulaire

Polly leert de Twitteraars meer dan ze in eerste instantie wellicht in gedachten had. Nieuwe woorden passeerden de revue en hoewel de spelling hier en daar nog niet helemaal foutloos ging, werden ze veelvuldig overgenomen.

Zelfs de mogelijkheid voor 'woord van het jaar' werd niet uitgesloten.

Nederlandse tegenstand

Toen Polly vertelde dat Nederland één van de vier landen was die in de jaren '90 de ecocide wet tegenhield, liepen de gemoederen hoog op.

Dat de Nederlandse regering na 20 jaar nog steeds achter deze beslissing staat, frustreert de Twitteraars.

Oproep voor actie

Hoewel de Nederlandse regering heeft verklaard geen heil te zien in ecocide wetgeving wordt toch een roep om actie gedaan. Twitteraars richten pijlen op de klimaattop in Parijs en zelfs Koning Willem-Alexander wordt aangesproken.

Economie versus aarde

De grote boodschap van Polly, dat we een zorgplicht hebben over de aarde, kwam bij veel Twitteraars hard binnen. De frictie tussen economie en een gezonde aarde was een veelbesproken onderwerp.

Oplossende gedachten bleven ook niet uit.