Twitteraars raken geïnspireerd door Deense innovatie vanuit staat. Daar kan Nederland een voorbeeld aan nemen. Durf te dromen en toon lef.

Een volledige registratie van de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger.

Publiek gefinancierde medicatie

De investeringskwestie in de farmaceutische industrie zet Twitteraars aan het denken over de rol van de publieke sector.

Deense inspiratie

Hoe moet het dan wel? Veel Twitteraars zien heil in de Deense aanpak. Een doel stellen en met de economie en overheid aan de slag. Daar pakken de Denen meer punten dan de Nederlanders.

De kritische noot werd de Denen ook niet onthouden. Hier en daar schoten Twitteraars gaten in de aanpak. Toch bleef de toon bestaan uit overwegend veel lof.

Waar is Nederlandse Lidegaard?

De Deense ex-minister van klimaat en energie, Martin Lidegaard, maakte grote indruk. Twitteraars willen hem best een plek in de Nederlandse regering verschaffen.

Dromen

Na de Deense voorbeelden betoogden veel Twitteraars dat er meer gedroomd moet worden. Als Nederland zichzelf op de kaart wil zetten moet ze blijven dromen en lef tonen.

Loslippig

Econoom Mariana Mazzucato opende met haar bevindingen vele ogen en kreeg veel lovende woorden. Toch leidde ze enkele Twitteraars op verschillende manieren soms wat af. 

Innovatie in de lage landen

Na de opmerkingen van Mariana Mazzucato en de Deense voorbeelden hadden Twitteraars genoeg voer om de Nederlandse situatie onder handen te nemen.

Sommige Twitteraars benoemden zelfs specifieke politici die volgens hen de uitzending eens gauw moeten zien.

Ambtenaren keken mee

De aanspraak op de Nederlandse politiek is in ieder geval bij enkele ambtenaren en een Tweede Kamerlid binnengekomen. Zij keken ook naar uitzending.

Ideeën voor NL

Hoewel niet iedereen potentie zag in de Slimme Staat Nederland, kwamen er ook ideeën naar boven bij Twitteraars. De nieuwe handelsmissie van Nederland heeft bijvoorbeeld al een bestemming aangewezen gekregen.

Meer lezen

Naast ideeën en oplossingen voor Nederland voorzagen Twitteraars elkaar van extra leesvoer. Mocht je nog meer willen lezen over Mariana Mazzucato of innovatie door bedrijven, dan kun je hier even mee uit de voeten.