Chris Anderson is schrijver, ex-hoofdredacteur van Wired en drone-fabrikant. Hij gelooft dat er een industriële revolutie aan de gang is.

Er is een nieuwe industriële revolutie onderweg. Althans, dat beweert Anderson in zijn nieuwste boek Makers: The New Industrial Revolution. Door de opkomst van open-source software om 3D-printers en lasersnijders te bedienen, kunnen mensen vanuit huis eenvoudig voorwerpen fabriceren. Dit gaat volgens Anderson ervoor zorgen dat er een tsunami van kleinschalig geproduceerde producten de markt gaat overspoelen. Het in 2012 gepubliceerde boek deed velen de ogen openen dat een nieuwe industriële revolutie inderdaad onderweg is.
 

Long tail

In 2004 schreef Anderson een artikel in Wired dat uitgroeide tot zijn eerste boek: The Long Tail. Dit boek werd gezien als één van de belangrijkste managementboeken uit 2006. In deze bestseller komt hij tot de conclusie dat er door het internet een nieuw soort consumentenmarkt is ontstaan. In deze nieuwe markt is de afstand tussen koper en verkoper kleiner geworden en zijn productie- en transportkosten lager dan ooit. Hierdoor vindt er volgens Anderson een verschuiving plaats van massa- naar nichemarkten. 
 

"The power of technology comes not from the technology itself, but from the one who uses it"

Chris Anderson in de aflevering 'De nieuwe makers'

Chris Anderson (1961) begon in 1994 als schrijver voor The Economist over technologie en het bedrijfsleven. Door zijn expertise in technologie werd hij in 2001 hoofdredacteur van het magazine Wired. De focus van dit maandelijks gepubliceerde tijdschrift ligt op hoe nieuwe opkomende technologieën onze cultuur en maatschappij beïnvloeden. Na de dotcom-bubbel te hebben overleefd, is Wired onder het bewind van Anderson uitgegroeid tot een zeer populair internationaal (online) magazine.

Anderson gelooft dat in de toekomst iedereen producten fabriceert. Door zijn visionaire ideeën werd hij in 2007 al opgenomen in Time’s top-100 van belangrijkste denkers. Naast schrijver is hij momenteel ook eigenaar van dronefabrikant 3D Robotics.