Carmen Breeveld (Paramaribo, 1965) is sinds 1996 directeur en eigenaar van Team Care (recruitment – en consultancy bureau op het gebied van human resources) in Arnhem.

Van oorsprong is Carmen Surinaamse: in 1980 emigreerde ze naar Nederland. Werd in 2003 door de European Federation te Londen verkozen tot Zwarte Zakenvrouw van het Jaar. Maakte carriere bij o.a.3M en CSU, aanvankelijk als personeelsadviseur, later (op 27-jarige leeftijd) als Hoofd Personeel & Organisatie, met een HR verantwoordelijkheid voor zo’n 500 medewerkers en lidmaatschap van het management team.

Ze richtte in 1996 in Arnhem haar eigen bedrijf Team Care op toen het haar duidelijk werd dat HR bemiddeling een ondergeschoven kindje was in de markt. Sinds 2001 organiseert zij de Human Talent Trophy, waarbij de HR manager van het jaar gekozen wordt, een evenement dat is uitgegroeid tot het meest prominente op HR-gebied in Nederland. Na haar benoeming tot Zwarte Zakenvrouw lanceerde Carmen Breeveld het ‘Women on Board’-concept, met het oogmerk om tegen de achtergrond van de huidige ‘babyboom exit’ meer vrouwen op topposities in het bedrijfsleven te krijgen. Zij is voorzitter van de gelijknamige stichting, die zich keert tegen gender apartheid.

Doelstelling van de stichting WOB volgens de eigen brochure luidt:
‘Een impuls geven aan het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van onbenut vrouwelijk managementtalent door middel van de bevordering en de versterking van de participatie van vrouwen in managementposities in Nederland’.

Nevenfuncties, onder andere.: Europees Ambassadeur Diversiteit, adviseur Economische Zaken ‘Nieuw Ondernemerschap’; adviseur SZW ‘Maatschappelijke Binding’ en Voorzitter Stichting Medische & Humanitaire Ondersteuning Suriname (MHOS) en vice voorzitter van de Stichting PaFemme.

Carmen is gehuwd, heeft 2 kinderen (van 10 en 4 jaar) en een au pair.