Britse sportjournalist David Conn werkt voor the Guardian en schreef drie boeken over de invloed van geld op het moderne voetbal.

The Football Business: Fair Game in the '90s? (1998), The Beautiful Game?: Searching the Soul of Football (2005) en Richer Than God: Manchester City, Modern Football and Growing Up (2012). De titels van zijn drie boeken maken goed duidelijk waar sportjournalist David Conn zich op focust: de groeiende invloed van geld op het hedendaagse voetbal. Zijn boeken en artikelen voor The Guardian hebben hem veel waardering opgeleverd.

Hij werd uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar in 2004 en 2009 door de Sports Journalist Association, de Football Supporters Federation roemde hem driemaal als voetbalschrijver van het jaar (2002, 2005 en 2012) en in 2013 werd hij uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar tijdens de Press Gazette British Journalism Awards. Die laatste prijs is ironisch genoeg gesponsord door Hippodrome Casino.
 

Football is a sport divided and confused about its purpose and priorities.

David Conn in Football & Money, London Review of Books, August 2012

Fan van Manchester City

De in Manchester geboren journalist is zelf fan van City en begon onderzoek te doen naar de invloed van het grote geld rond 1996. In die periode stroomden de miljoenen van televisiezender Sky binnen bij iedereen in de Premier League. Gevraagd naar wat volgens hem beter was aan voetbal in de jaren '70 en '80 antwoordt hij dat de lagere toegangsprijzen voor wedstrijden de basis heeft gelegd voor de huidige trouwe supporters. In het huidige voetbal vindt hij vooral de toiletten beter.

Behalve over de invloed van geld schreef Conn een spraakmakend artikel over het drama in het Hillsborough-stadion, waarbij 96 Liverpool-fans de dood vonden. Het artikel over het verzwijgen van informatie door politie zorgde ervoor dat ministers Andy Burnham en Maria Eagle alle officiële documenten openbaar maakten.

Juridische opleiding

David Conn ging naar de Bury Grammar School in Manchester en wilde altijd al schrijver worden. Hij studeerde Engelse literatuur en politiek en ging daarna rechten studeren. Hij werd advocaat, maar koos ervoor om te gaan werken als journalist en schrijver. Voordat hij bij de Guardian ging werken, schreef hij een wekelijkse column voor de Independent. In 2011 presenteerde hij een documentaire voor de BBC over Leeds United.