Columnist, politiek econoom en auteur. Schrijft columns over de financiële en economische wereld op multimediaal platform Follow The Money.

Robin Fransman is voornamelijk bekend als publicist en columnist over financieel-economische onderwerpen. Hij schrijft columns voor de Volkskrant, RTL en voor het multimediale platform Follow The Money. Voorheen is hij onder meer adjunct-directeur geweest van het Holland Financial Centre en beleggingsanalist bij Van Lanschot Bankiers. Ook is hij toezichthouder geweest bij de Autoriteit Financiële Markten.

Fransman studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en kijkt met een holistische blik naar economie. Zijn politiek-economische opvatting is niet alleen terug te vinden in zijn columns, maar ook in zijn boek: ‘Sparen is geen deugd’. In dit boek bekritiseert hij de traditionele obsessie van het sparen om rijkdom mee vast te stellen. Naast zijn analyses van de economie draagt hij ook oplossingen aan. 
 

In zijn artikel ZZP: Beter dan slavernij dat Fransman schreef voor Follow The Money, kijkt hij kritisch naar het toenemende aantal ZZP'ers. De subsidiëring en bescherming van zelfstandigen zorgt volgens hem voor een oneerlijke concurrentiepositie waar voornamelijk opdrachtgevers profijt van hebben. De collectieve arrangementen die er zijn voor de bescherming van werknemers zijn nog steeds heel belangrijk, maar worden nu bedreigd door de opkomst van ZZP'ers.