Britse schrijver, spreker en allround internetexpert die iedereen oproept om mee te doen aan de internetrevolutie.

De 37-jarige Ben Hammersley is niet alleen redacteur bij Wired UK, maar ook adviseur bij de Europese Commissie, veelgevraagd spreker en hij bekleedt meerdere leerstoelen.Toch wordt hij het meest geassocieerd met één ding: hij is de bedenker van het woord podcast.

Hammersley begon zijn carrière als internetverslaggever voor The Times en The Guardian. Daarna is hij een tijd lang oorlogsverslaggever geweest vanuit Iran en Afghanistan. Zijn meest opvallende prestatie is zijn undercover interview met de Birmese oppositieleider Aung San Suu Kyi, waarna hij uit Bima verbannen werd. Tegelijkertijd hield hij zich bezig met technologische innovatie en schreef hij een aantal technische boeken voor O’Reilly Media.

We are living through a revolution on a par with the renaissance, or the Enlightenment. We are living through the greatest revolution ever seen in the potential for human achievement and human connection.

Ben Hammersley

Hammersley heeft zijn twee vakgebieden gecombineerd: tegenwoordig houdt hij zich bezig met wat internet betekent voor internationale betrekkingen en nationale veiligheid. Zo heeft hij een leerstoel internationale veiligheid bij het Brookings Institute in Washington en bij het Global Governance Programme van het European University Institute.

Boeken en lezingen

Zijn nieuwste boek Now for then: How to face the Digital Future without Fear bespreekt de technologische, culturele, politieke en zakelijke veranderingen die het internet teweeg brengt. Hammersley geeft over deze onderwerpen vaak lezingen en is in te huren als spreker.