Salome Jashi studeerde in 2002 af aan de Tbilisi State University en in 2003 aan de Caucasus School of Journalism and Media Management in Georgië.

Hierna werkte ze onder andere als journalist voor het Georgische televisiebedrijf Rustavi 2. Een aantal jaren later behaalde ze haar master in documentaire aan de faculteit Media Arts aan Royal Holloway, onderdeel van de Universiteit van Londen.

Salome maakte verschillende films waaronder “Their Helikopter” (2006) die geselecteerd werd voor verschillende internationale film festivals, “Resistance for Existence” (2006) en het zelfportret “One of Me” (2006).

Momenteel werkt Salome als freelance documentairemaker en heeft ze samen met Giorgi Tsikarishvili en Anna Dziapshipa Sakdoc Film opgericht. Sakdoc Film (Sak van Sakartvelo, de Georgische naam voor Georgië, en doc van documentary) wil de overgangsperiode die Georgië op dit moment doormaakt, van onderdeel zijn van de Sovjet Staat tot het worden van een Europees land, vastleggen op film. Op de website is meer informatie te vinden over projecten waar Sakdoc Film op dit moment mee bezig is.