Kees van Lede (1942) beschikt over een omvangrijke lijst commissariaten, voorzitterschappen en bestuursfuncties in het bedrijfsleven.

De meeste mensen zullen hem vooral kennen als voormalig bestuursvoorzitter van AkzoNobel, maar ook was hij bestuurslid bij de Holland Beton Groep en commissaris bij De Nederlandse Bank en Air France-KLM. Tegenwoordig is hij onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van Heineken en Sara Lee International.

Voor het complete overzicht aan commissariaten, hoofdfuncties, nevenfuncties en onderscheidingen zie de link rechts op deze pagina naar zijn profiel op de FEM Business website. Dit ‘Business & Finance’ magazine verkoos hem nog in 2006 tot nummer één van de honderd machtigste bestuurders. Een ander Nederlands magazine over het bedrijfsleven, Management Scope, plaatst Van Lede sinds 2004 bovenaan de lijst van de ‘Top 50 Machtigste Commissarissen’.

In Singapore Inc. zien we Kees van Lede afscheid nemen als bestuurslid van INSEAD, een internationaal managementopleidingsinstituut. Na zijn rechtenstudie volgde Kees van Lede ooit zelf een opleiding ‘Master of Business Administration’ (MBA) aan dit prestigieuze instituut in Fointainebleau bij Parijs. Destijds was de vestiging in Frankrijk de enige vestiging en kwamen de studenten voornamelijk uit Frankrijk, de VS en Engeland. Tegenwoordig heeft INSEAD zich ten doel gesteld zich zo internationaal mogelijk te profileren. Er is zelfs een maximum gesteld aan het percentage studenten met dezelfde nationaliteit: maximaal 15 procent van de leerlingen komt uit één land. In 2000 startte INSEAD ook een 'Asia campus' in Singapore.

Lees ook 'Azië richt de blik vooral op VS', een interview met Van Lede in Het Financieele Dagbad (Hans Schlaghecke, FD Optiek 7/2/'09) naar aanleiding van onze uitzending.

Hierin zegt Van Lede, op de vraag of de oplossing voor de economische crisis uit Europa, Amerika of Azië zal komen: 'Ik denk dat Azië en Amerika er sneller bovenop komen. Men past zich zelf sneller aan de omstandigheden aan. Wij doen te makkelijk voor alles een beroep op de overheid. Dat geldt ook voor de roep om meer krediet. Maar onrendabele zaken moeten we niet gaan financieren. Het zal werkgevers- en werknemersorganisaties de nodige moeite kosten hun achterbannen daarvan te overtuigen'. Het gehele artikel is rechts op deze pagina te downloaden.