Ingenieur Marike van Lier Lels (Delft, 1959) is momenteel lid van de Raad van Commissarissen bij KPN, Connexxion en United Services Group/USG People.

Rondde haar opleiding HTS Scheepsbouwkunde in Dordrecht cum laude af, waarna ze in 1986 afstudeerde in de Rederijkunde aan de Technische Universiteit Delft. Maakte tot en met 1999 carrière bij Deutsche Post Euro Express (lid van de Raad van Bestuur), bij Van Gend & Loos (algemeen directeur) en in verschillende functies bij de Koninklijke Nedlloyd Rotterdam. Was zakenvrouw van het jaar in 1998, en woonde o.a. in Hong Kong en Singapore.

Werd in 2004 door FemBusiness uitgeroepen tot 'machtigste Nederlandse zakenvrouw', toen ze nog in de directie van Schiphol zat. Tussen september 2000 en eind 2004 was ze c.o.o. en vice president van de Schiphol Group. Inmiddels is ze ex-bestuurslid van Schiphol. Naar verluidt waren er op Schiphol in haar tijd teveel problemen met zoekgeraakte bagage, maar haar ontslag stoelt veeleer op 'verschil van inzicht in de koers van Schiphol'.

In 2005 tuimelde van Lier Lels van nr. 1 naar nr. 13 op de FemdeWeek-lijst van machtigste zakenvrouwen. Heeft momenteel haar eigen adviesbureau Lels & Ko bv. Is warm pleitbezorgster voor meer menselijke maat in het zakendoen en sociale innovatie aan de top van het bedrijfsleven. Is bestuurslid bij Stichting de Baak, het management centrum VNO-NCW. Is voorts samen met onder andere premier Balkenende, minister Van der Hoeven, minister Brinkhorst, en Herman Wijffels lid van het Innovatieplatform, dat als missie heeft 'de innovatiekracht van Nederland te versterken, zodat ons land in 2010 weer een koploper is in de Europese kenniseconomie. Dat betekent dat Nederland een land moet worden waar volop ruimte is voor excellentie, ambitie en ondernemerschap van mensen en organisaties'.

Ze woont met haar partner Yvonne samen in Ouddorp.

Nevenfuncties: lid van het bestuur van de Design Academy Eindhoven, lid van het audit comité van de Algemene Rekenkamer en bestuurslid van de Koning Willem I stichting.