Drs. Carel Mackenbach (1959) is afgestudeerd in economische & sociale geschiedenis en economische & organisatie sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Na zijn studie werkte Mackenbach geruime tijd bij Hoogovens (nu Corus), waar hij onder andere secretaris van de voorzitter van de Raad van Bestuur en marketing manager was. In 1996 werd Mackenbach partner in het strategie-adviesbureau Adstrat, een bureau gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van winstgevende groei. Na een korte periode als CEO van Ubiworks BV, een bedrijf wat zich richtte op de ontwikkeling van applicaties voor mobiele telefonie, keert Mackenbach terug als directeur van Adstrat.

Carel Mackenbach heeft een ruime ervaring met strategieën voor electronische media. Hij adviseerde de uitgeverijen Weekbladpers Groep,Wolters Kluwer en het mediaconcern Bertelsmann. Daarnaast adviseerde hij ook de KRO en de Hogeschool van Amsterdam (Instituut voor Media and Informatie Management). In al deze adviestrajecten speelde de inzet van informatietechnologieën en e-commerce een belangrijke rol.

In zijn vrije tijd schrijft Carel Mackenbach engelstalige filmscripts.