Malique Mohamud (1984) is vernieuwer in de Rotterdamse cultuursector. Daarnaast is hij ook schrijver, programmamaker, presentator, hiphopdocent en artistiek leider van het platform Concrete Blossom. Malique strijdt ervoor 'om verhalen en perspectieven aan het licht te brengen die doorgaans uit het oog van de mainstream blijven'.

Concrete Blossom

Concrete Blossom is een offline platform met een nieuwe kijk op grootstedelijkheid. Binnen het platform wordt er vertrokken vanuit een diasporisch perspectief. Dit betekent dat de multiculturele- en pluriforme afkomst centraal staan. Het uiteindelijke doel is om het media- en culturele landschap inclusiever te maken, oftewel ook toegankelijk voor mensen met wortels buiten Rotterdam, of Nederland. Concrete Blossom creëert on- en offline content en evenementen waarin stedelijkheid gevierd en onderzocht wordt. Er wordt gefocust op Rotterdam als stad in transitie naar inclusiviteit en superdiversiteit.

‘Concrete Blossom is een platform voor dwarse denkers, beeldenstormers en bruggenbouwers die streven naar een inclusieve samenleving. Wij hacken systemen en processen om ruimte te maken voor andersheid, inclusie en algehele dopeness.’ 

Malique Mohamud in interview met Stadmakerscongres (2017)

Schrijver

Malique schrijft onder meer voor het online journalistiek platform De Correspondent als Correspondent Straatintellect en richt zich daar op het inzichtelijk maken van de voortdurende culturele relevantie van hiphop en straatcultuur. Bekijk hier zijn publicaties op De Correspondent.