Managementgoeroe die mensen wil helpen om dromen om te zetten in resultaten. "Dromen is niet genoeg: gedrag is de essentiële schakel tussen plannen en resultaten."

Ben Tiggelaar is een bekende naam in de managementwereld. Vanaf het jaar 2000 hebben vijf van zijn boeken op nummer een gestaan in de management top 10 en zijn jaarlijkse seminar 'MBA in één dag' is door velen bezocht. Hij combineert simpele voorbeelden met entertainment, maar hij verliest de inhoud niet uit het oog. Volgens hem moet je met voorbeelden komen die mensen herkennen en ruimte overhouden voor hun eigen interpretatie.

"Mensen kunnen huis-tuin-en-keuken voorbeelden eenvoudig vertalen naar de werkomgeving."

Ben Tiggelaar in interview met Nieman

Ben Tiggelaar combineert de praktijksituatie met literatuur. Hij zoekt in het werk van verschillende managementdenkers en analyseert de situatie in een groot aantal bedrijven om de praktische waarde te ontdekken: datgene waar managers in de praktijk wat aan hebben.

Verder baseert hij zich op 'veranderpsychologie': hoe gedragsverandering tot stand komt. Hierin komt naar voren dat er meer voor nodig is dan simpele wilskracht om gedrag te veranderen. Welke stappen belangrijk zijn legt Ben Tiggelaar uit in het volgende vier minuten durende filmpje.

Ben Tiggelaar als schrijver en academicus

Ben Tiggelaar (1969) doet een bachelor communicatiewetenschap aan de UVA. Daarna werkt hij enkele jaren voor Adformatie en ABN Amro (intern adviseur) om vervolgens in 1996 voor zichzelf te beginnen als trainer. Hij promoveert in 2010 aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam met onderzoek naar gedragsverandering in organisaties.

Ben's bekendste boek heet Dromen, Durven, Doen. Daarnaast is hij de auteur van MBA in één dag - Het boek, Dit wordt jouw jaar!, Doen!, en Vol in balans. Verder geeft hij workshops en seminars en schrijft columsn over werk, ondernemerschap en management voor NRC Handelsblad en De Zaak.