Tegenlicht

En we werkten nog lang en gelukkig

Tegenlicht schetst de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen, maar geluk het belangrijkste streven is.

Zo'n honderd jaar na de invoering van loonarbeid en de 45-urige werkweek is de traditionele arbeidsverdeling aan het eind van zijn looptijd. De ontslagbescherming wordt afgebroken, vaste banen worden nauwelijks nog aangeboden en 1 op de 5 werknemers is straks ZZP'er.

bijlagen

Geïnspireerd door de ideeën van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler (wiens zakelijke succes is gebaseerd op de de kracht van het geluk van zijn werknemers) schetst Tegenlicht de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen maar geluk het belangrijkste streven is.

biografieën

 • Met aandacht voor de transformatie van de werknemer tot werkondernemer, loodgieten 2.0, de stand up-meeting als nieuwe vergadervorm en het evangelie van managementcoaches De Kock & Vergeer: wie geluk nastreeft, zal succes oogsten. Plus de laatste loonarbeiders van Nederland: wat wordt hun rol in het sprookje van Het Nieuwe Werken?

  Bekijk de napraatsessie bij deze aflevering. Op internet praten we verder met René Kesselaar en Wim Heuvelman (Finext) en beantwoorden we vragen van Twitter.

  Regie: Geert Jan Bron
  Research: Marijntje Denters, Gerko Wessel, William de Bruijn
  Productie: Jenny Borger
  Eindredactie: Henneke Hagen en Frank Wiering

  meer zoals 'en we werkten nog lang en gelukkig'