Kijk mee naar de Meet Up livestream

woensdag 3 juni, 20.30 uur

Goed nieuws: in verband met de meest recente ontwikkelingen rondom het coronavirus organiseert Pakhuis de Zwijger nu Meet Ups online. Kijk op deze pagina mee via de livecast, en praat mee via de ZOOM webinar.

Meet Up livestream over 'China: alles onder controle'

De coronacrisis laat ons opnieuw en anders kijken naar China. De rol van China in de wereld na Corona is belangrijker dan ooit, maar betrouwbare informatie uit het land is moeilijk te verkrijgen. Dus hoe doe je dat, kijken naar deze grootmacht? Cijfers kloppen lang niet altijd, kritische stemmen worden niet op prijs gesteld en Chinese burgers, die zich onafhankelijk uiten over het beleid van de Communistische Partij, lopen steeds grote risico’s.

Wat speelt er nu precies in China en hoe kunnen we het land beter begrijpen, nu het ook in ons deel van de wereld zijn invloed blijft vergroten? Hoe breng je verslag vanuit en over China? In deze laatste Meet Up van het seizoen spreken we correspondenten ter plaatse, onderzoekers en China-experts in een speciale twee-uur-lange editie: China: alles onder controle?

te gast tijdens deze online Meet Up

Martijn Kieft, regisseur VPRO Tegenlicht
Meine Pieter van Dijk, Emeritus hoogleraar Urban Manegement en China expert
Sjoerd den Daas, China correspondent NOS
Eefje Rammeloo, China correspondent Trouw 
Leon Willems, Director Free Press Unlimited

bekijk hier de livestream

over de uitzending 'China: alles onder controle'