Zuidhorn: De prijs van AI

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'De prijs van AI'.

09 nov.
Datum
9 november 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Zuidhorn
Link
Meer info

over de aflevering

Wat gaat er schuil achter de glanzende belofte van Artificial Intelligence? VPRO Tegenlicht toont de werkelijkheid achter het rookgordijn dat Silicon Valley ons voorhoudt, spreekt met mensen die zich bezighouden met het ontleden van de wereldwijde AI-industrie en gebruikt de mogelijkheden van de nieuwste AI-producten om de plekken te verbeelden en de mensen een gezicht te geven, waarvan Big Tech liever niet heeft dat ze gezien worden.

Generative AI is het nieuwste buzzword in Silicon Valley. De Big Techgiganten buitelen over elkaar heen om chatbots te lanceren en om AI-assistenten, gebaseerd op grootschalige taalmodellen, in hun producten te verwerken. Het credo is: wij bouwen de krachtigste technologie sinds de uitvinding van elektriciteit, en die staat op het punt om alles te veranderen. En dit gebeurt allemaal in ‘The Cloud’. 

programma

‘Digitaal burgerschap’ is een verzamelterm voor de vaardigheden die je nodig hebt om bewust en verantwoord met het internet, (sociale) media en met je mede-burgers om te gaan.

Een van de dingen die hier mee te maken heeft en waar je de laatste tijd steeds meer over hoort is Artificiële Intelligentie (AI) oftewel Kunstmatige Intelligentie. Het maakt al lang onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel meer doen. 

Om de juiste keuzes te kunnen maken bij het gebruik van AI in je dagelijks leven moet je over genoeg informatie beschikken. Kom langs en laat je horen over dit onderwerp. Ga het gesprek aan en wordt verrijkt met kennis!

Tijdens deze bijeenkomst zullen er fragmenten getoond en besproken worden uit de aflevering de ‘Prijs van AI’. In de aflevering wordt kritisch gekeken naar de ware achtergronden van AI en de gevolgen daarvan. In de meet up wordt ook ingegaan op de mogelijkheden en kansen van AI.

Deze aflevering is uitgezonden op 8 juni jl. en is terug te kijken via www.vpro.nl/programmas/tegenlicht of op NPO Start.

locatie