in het onderwijs

future stories

Speciaal voor middelbare scholen in het hele land maakt de Bibliotheek van Zeeland interactieve livestreams over de toekomst van jongeren, aan hand van de thema’s van VPRO Tegenlicht. Die interactieve livestreams noemen we Future Stories. 

De presentator en gasten aan tafel in Zeeland gaan in gesprek met negen klassen van het voorgezet onderwijs. Deze klassen zijn gedurende het gesprek aanwezig via een videowall.

Future Stories is een spin-off van de Tegenlicht Meet-ups, voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Het is opgezet door ZB Bibliotheek Zeeland in samenwerking met VPRO Tegenlicht.

tegenlicht in de klas

Speciaal voor het basis- en middelbaar onderwijs maakt NTR Schooltv korte versies van Tegenlicht-afleveringen. Die korte versies zijn goed te gebruiken in de klas als aanvullend materiaal of als aanleiding tot een gesprek, bijvoorbeeld voor de vakken maatschappijleer, aardrijkskunde, economie, biologie, techniek en scheikunde. Sommige afleveringen gaan gepaard met een lesbrief.

Tip: archief van de toekomst
Het is ook mogelijk om zelf thema’s, uitzendingen en korte clips te zoeken via ons Archief van de Toekomst en VPRO Tegenlicht op die manier in de les te gebruiken.

Wil je advies over het gebruiken van VPRO Tegenlicht in de les of heb je vragen of opmerkingen? Mail ons: meetuptegenlicht@vpro.nl.

  

alle Tegenlicht in de klas video's