Stage bij VPRO Tegenlicht

Gezocht: online aanpakkers (m/v)

Stage lopen bij de online redactie van VPRO Tegenlicht? We zoeken het hele jaar door stagiair(e)s.

Onze verhalen gaan over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, de plek die (inter)nationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht houdt. Dat aan de frontlinie staat, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. En jou vertelt hoe de wereld van morgen eruit zal zien. 

VPRO Tegenlicht is overal: op tv, online, op sociale media, tijdens Meet Ups door het hele land, in onze podcast Future Shock en via onze wekelijkse nieuwsbrief. 

We zijn een programma zonder een vast format. Afhankelijk van het onderwerp wordt steeds een passende vorm gekozen, waardoor langere reportages uit binnen- en buitenland worden afgewisseld met uitzendingen waarbij één persoon alle ruimte krijgt zijn of haar visie op een onderwerp te geven. Online hanteren we ook diverse vormen: we schrijven, maken korte en lange video's, een podcast, interactieve verhalen en nog veel meer.

Wil je onderdeel worden van ons team en zelf aan de slag gaan met de verkenning van de toekomst? Lees dan vooral verder.

stagiair online redactie

Kan jij vlot en foutloos schrijven en ben je geïnteresseerd in hoe je online verhalen het beste kan maken en wegzetten via sociale kanalen? Zie jij een toekomst voor jezelf in de (online) achtergrondjournalistiek, en heb je oog voor video? Wil jij stukken schrijven, interviews afnemen, meedenken over sociale media en innovatieve vertelvormen op een crossmediale redactie met hart voor verdiepende journalistiek? 

VPRO Tegenlicht zoekt een ambitieuze redactiestagiair met schrijf- en digitale skills. De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie. Het platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast en Meet Ups die door het hele land worden georganiseerd.

Voor deze stageplek geldt dat je alleen kan reageren via Mediastages en alleen wanneer je ingeschreven staat bij een opleiding.

stagiair online vormgeving & video

Ben jij een beeldspecialist en editor, met journalistieke ambities? Zie jij een toekomst voor jezelf in de (online) achtergrondjournalistiek en ben je een echte aanpakker? Wil jij video's editen, beeld maken of bewerken bij geschreven artikelen en meedenken over andere innovatieve vertelvormen op een crossmediale redactie met hart voor verdiepende journalistiek? 

VPRO Tegenlicht biedt een stageplaats voor een gemotiveerde Master- of HBO-student, die dit programma goed kent, ons volgt op sociale media en regelmatig de site bezoekt. De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

Voor deze stageplek geldt dat je alleen kan reageren via Mediastages en alleen wanneer je ingeschreven staat bij een opleiding.

meer stageplekken

Elk jaar zoekt de redactie stagiaires voor de webredactie en productie. Voor al onze stages kun je Mediastages.nl in de gaten houden.