Een lange rode damesjas boven groene netpanty's, klaar om met rolkoffer de straat over te steken. De verlegen novemberzon werpt een schaduwspel op het beton aan de overkant. Wie actief is op Instagram, heeft ze wellicht al voorbij zien komen: de foto's die schrijver Ilja Leonard Pfeijffer maakt van 'zijn' Genua.

Met zijn 'Pic of the day' legt Ilja Leonard Pfeijffer op zijn Instagramaccount het leven in Genua treffend vast. Of misschien doet hij dat wel helemaal niet.

Pfeijffer tilt de alledaagse straatbeelden nog net iets op, zodat het gewone elegant wordt, het banale statig en de gekleurde gevels gaan zinderen door een nanodik laagje magie.

Zijn fototour betovert de pleinen, straatjes en stegen. Genua gaat leven, maar je vraagt je voortdurend af: is dit nog echt?

Eén ding is zeker, hier is een liefhebber aan het werk. Met oog voor het kleine. Kleuren en lijnen, het harde en het zachte worden gevat in een verstilde kosmos van contrast en compositie, waarin je achter elk personage een verhaal gaat fantaseren.

Een selectie.

Vico dei Cartai

Piazza Sant'Elena

Angolo Via Macelli di Soziglia e Vico Lavagna.

Vico Falamonica

Chiesa di San Matteo

Vico Demarini

Piazza Sant'Elena

Via Garibaldi